top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

ЕДИН ДЕН ВЪВ ВЕНЕЦИЯ

Няма как да скрия, че много се вълнувах за тази публикация. Винаги тайничко съм си мечтала да посетя Венеция. Ето че тази моя мечта се сбъдна и нямам търпение да ви споделя подробности за пътуването ни. Искам тази публикация да бъде полезна за вас, затова ако и ти си мечтаеш да посетиш Венеция, първо искам да ти кажа: Не спирай да вярваш в мечтите си! Второ, в тази публикация ще откриеш пътеводител с полезни съвети или как прекарахме ни един ден във Венеция. Ще отговоря и на въпросите, които ми зададохте в Инстаграм - Беше ли студено? Имаше ли много туристи?, По-скъпо ли е във Венеция, спрямо другите градове в Италия? и т.н. Имам толкова много да ви разкажа и покажа, защото Венеция...Ах, Венеция! 🤍"All the cities in the world are, more or less similar to one another. Venice is like no other." 🤍

ОТ МЕЧТА В РЕАЛНОСТ


Тайничко си мечтаех да посетя Венеция, но никога не съм си представяла пътуването до там. Никога не съм си визуализирала в съзнанието как ще посетя Венеция, на кое летище ще кацнем, през кой сезон ще е и т.н. Истината е, че Венеция ни "поиска". Винаги, когато се почувстваме изтощени, натоварени и преуморени от сивото ежедневие, работните ангажименти и т.н., съзнателно или не, бягството ни има посока и тя е Италия. Няколко месеца преди да планираме пътуването ни до Венеция, гледахме филма A Haunting in Venice (Призраци във Венеция). Гледала съм десетки филми снимани във Венеция, но след този в съзнанието ми се отключи посоката за нашето "бягство". Купихме билетите месец, месец и малко след като гледахме филма, доста спонтанно и без предварителен план. Просто искахме да се откъснем от цялото напрежение, което усещахме от всичко, което ни заобикаляше. Бягство от така известният напоследък burnout. Планирането на пътуването е най-любимата ми част, както вече съм ви споделяла и преди. Купим ли билети, забавната част започва, резервации, билети, маршрути и т.н. По-долу ще открието нашия план, с който разгледахме Венеция за един ден.
НАШАТА РАЗХОДКА ИЗ ВЕНЕЦИЯ


Пътувахме около 3 часа от Болоня до Венеция, след като пристигнахме бяхме доста гладни и имах нужда от кафе. Разходката ни започна от Ponte della Costituzione, направихме малко снимки и продължихме. Не след дълго седнахме на едно заведение, за да пием кафе, нямше как да пропуснем кроасаните. След това се отправихме към San Marco. По пътя спирахме многократно да разглеждаме и снимаме.


За тези от вас, които все още не ме следват в Инстаграм или попадате за първи път на моя публикация, пътуването ни до Венеция беше в края на октомври. Един от въпросите, който ми зададохте в Инстаграм е "Беше ли студено?". Времето във Венеция беше облачно, но температурата беше около 15 градуса. Не си бяхме взели по-дебели връхни дрехи от сако и дънково яке, и ни беше малко хладно. Все пак разходката, емоциите и любовта ни стопляха. Но моят съвет е винаги преди да пътувате, проверявайте прогнозата за времето до последно. Следващият въпрос е "Имаше ли много туристи?", мисля че няма сезон, в който Венеция да е по-малко "празна". Нямам база за сравнение колко туристи има през лятото, спрямо есента. Но туристи има и тесните улички на Венеция изглеждат препълнени. За щастие имахме доста дълъг ден във Венеция и успяхме да се разходим дори в по-отдалечените места, където бяха почти празни и срещахме само местни хора.

"По-скъпо ли е във Венеция, спрямо другите градове в Италия?" Не бих казала, че е по-скъпо, дори напротив. На някои места цените бяха дори по-ниски спрямо други градове в Италия. Все пак ще поясня, че ние не сме нощували във Венеция. Цените в ресторантите не са по-различни от тези в другите градове, магазинчетата за подаръци ми се сториха дори по-евтини. Разбира се има и много скъпи и бутикови места, но има и по-бюджетни решения.
ПОЛЕЗНИ СЪВЕТИ


Предварително си планирайте деня и задължително отидете до: Площадът San Marco,

Мостът на въздишките (Bridge of Sighs), Дворецът на дожите (Doge's Palace), Мостът Ponte dell'Accademia, Мостът Rialto Bridge и ако имате време, разгледайте по-малките и неизвести улички във Венеция.


Ако за първи път ви предстои да посетите Венеция, не разчитайте изцяло на GPS навигация, заради много малките, тесни и къси улички, някои от координатите може да не са напълно точни и да ви подведат. Пригответе се за един дълъг ден, ако пътувате с деца, то предвидете удобна чанта и по-възможност без количка. Вземете всичко необходимо за детето (например памперси), защото има една единствена аптека в тази част на Венеция, а дрогерийни магазини няма. Съветвам ви предварително да си набележите и заведения, в които да седнете да закусвате/обядвате. Ако имате достатъчно време, може да се повозите и на гондола. Пригответе си пълна батерия за много кадри, защото зад всеки ъгъл се разкрива невероятна гледка. Ако имате някакви въпроси, на които не съм отговорила, то може да ми ги зададете отдолу в коментарите, ще отговоря на всички.Lifestyle & Beauty Blogger - Maria Varbanova - Bulgaria

Последни публикации

Виж всички

1 ДЕН В БОЛОНЯ

Σχόλια


Ο σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.
bottom of page