top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

ЗИМНА РАЗХОДКА ПОД ЗВЕЗДИТЕ


Първата публикация в блога за Новата година е 'прието' да бъде на тема равносметка или поставяне на нови цели. Защо Новата година трябва да идва с клишета? В блог средите и социалните мрежи съм виждала (най-често през януари) десетки публикации на тема "Нова година, Ново Аз" или "Ново начало". Истината е, че аз влизам в 2024 година с мисълта "Нова година, същото Аз" и една зимна разходка под звездите. Без значение дали е януари или някой друг месец от годината, винаги се стремя да бъда най-добрата версия на себе си. Поставянето на цели през цялата година, само по себе си е мотивиращо.


Споделяла съм ви, че обичам да си изработвам "Карта на мечтите" или Vision board, това е единственото клиеше, което правя от години (не всяка година). До момента съм си изработвала две карти, които до голяма степен са се сбъднали. Харесвам процеса на изготвяне на самата карта, действа ми мотивиращо и вдъхновяващо. А влиянието от нея, поне за мен, продължава не само в настоящата година, а и през следващите. Именно затова я предпочитам пред всички останали клишета с поставяне на цели през Новата година и т.н.


Последната карта, която изработих беше преди 2-3 години, но към момента не я пазя. Покрай преместването не я взех, защото исках да си направя нова. Все още не съм започнала да я изготвям, но това е една от задачите ми в списъка, която предстои да направя. По-рано през декември ви бях попитала в Instagram, дали ще ви е интересно да обясня малко повече за самото изграждане и сглобяване на "Картата на мечтите". Отговорите ви бяха доста положителни, затова предтои и блог пост на тази тема.Още по празниците ми дойде мотивацията и вдъхновението, че е време да се завърна към някой прости на пръв поглед 'цели', които не веднъж съм си поставяла. Започнах отново да правя 10к крачки за деня, разхождайки се из нощна София. Знаете, че много обичам. Действа ми енергизиращо и успокояващо. Така намирам и повече време за мислите си. Разхождайки се под звездите, само аз и половинката ми, отнесени в разговори, е сред любимите ми 'цели'. Дори студеното време, вятъра и снеговалежът, не успя да ни спре да се разходим.


Ако трябва да завърша този пост с едно заключение, то би било: Правете нещата, които истински обичате, вървете към мечтите си и вярвайте, че един ден ще бъдат реалност. А когато загубите мотивация, почерпете вдъхновение и опитайте нещо ново (Карта на мечтите или разходка под звездите). А по пътя често си напомням тези три утвържения: Малки стъпки всеки ден, прекарвай време с хората, които са полезни за твоето психично здраве и се грижи за себе си.


Пожелавам ви 2024 година да бъде изпълнена със здраве, истински щастливи мигове, сбъднати мечти и покорени високи върхове. 🤍Мария Върбанова Блог - Зимна разходка

Последни публикации

Виж всички

LAST MONTH HIGHLIGHTS #3

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page