top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

МОЯТА ОКОЛООЧНА ГРИЖА

В днешната публикация ще си говорим за околоочна грижа и продукта, който използвам в момента. Как се грижа за зоната на околоочния ми контур и защо е важно да използваме продукти, които са специално създадени за тази зона.

околоочна грижа


Как се грижa за зоната на околоочния ми контур?


Главно използвам околоочен крем за хидратация, но продуктът трябва да предпазва и от преждевременно стареене на кожата. Използването на крем за околоочен контур насърчава микроциркулацията на кръвта, която е слаба в тази област на лицето, появяват се тъмни кръгове и торбички под очите. В момента използвам REVOX B77 като част от вечерната ми рутина в грижата за кожата.Защо е важно да използваме продукти, специално създадени за зоната на околоочния контур?


Кожата около очите ни има специфични характеристики, по-фина и крехка, изискваща деликатна грижа. Практически лишена от хидролипидния филм, който предпазва кожата и ниското съдържание на мастните жлези. Зоната на околоочния контур е "прозрачна" с по-често видими несъвършенства и има тенденция да старее по-бързо от други области на лицето.

Използването на специално формулирани продукти дава "тласък" на зоната около очите, премахвайки и намалявайки признаците на умора. Продуктите също така помага да се забави появата на бръчки и фини линии, като работят превантивно против стареене в зоната.

Продуктите неволно могат да имат контакт с очите, така че продуктите са разработени, тествани и одобрени от офталмолог, така че да няма никакви дразнители и да не навредят на очите.

Колкото по-рано започнете употребата на окололоочни продукти, толкова по-благодарни ще сте за в бъдеще. Най-доброто оръжие за освежени очи и видимо по-малко бръчки е комбинацията от околоочен продукт и масажи в зоната.Как да изберем ефективен крем за околоочен контур?


Ще ви трябва малко наблюдение, за да изберете правилния крем за околоочен контур. В зависимост от вашата възраст, вашите нужди и вашия тип кожа, научете се да идентифицирате проблемите на кожата си, за да дадете на очите си по-младежки вид.


Как правилно нанасяте крем за околоочен контур?


Излишно е да казвам, че трябва да нанесете крема си след пълно почистване на лицето. Ако ежедневната ви рутина за красота включва няколко продукта за грижа, използвайте околоочния контур след серума и преди дневния / нощния крем!


Вземете малко количество продукт на върха на показалеца си и го нанесете върху кожата около очите си.

Използвайки върховете на пръстите си, леко потупайте вътрешните ъгли към външните ъгли на очите си. Извършете същото движение под арките на веждите. Може да направите и масаж с ролер - от вътрешните ъгли към външните.

Не се опитвайте да накарате крема да проникне в кожата ви, като я търкате. Работете внимателно, като леко потупвате около окото, започвайки от долния клепач и се придвижвате нагоре към веждата. Този фин масаж също ще активира кръвообращението.


Околоочна грижа: Кремът, който използвам в момента


Харесвам го, защото е:


Хидратира деликатната кожа около очите, като същевременно озарява зоната. Кремът е по-подходящ за вечерна грижа за кожата, защото в състава му откриваме масло от ший, авокадо и маслини. Формулата му е по-мазна, но на сутринта ще ми благодарите, зоната е озарена и естествено красива.


Бюджетен и на достъпна цена - 16лв.


Икономичен - опаковката е 50мл., което за околоочен крем е доста. Не забравяйте, че продуктите имат срок на годност, кремът има срок 12 месеца след отварянето му.


Подходящ за ежедневна употреба, НЕ съдържа аромати, оцветители и сулфати.


Ако имате тъмни кръгове, заложете на продукти с кофеин (REVOX JUST серум с кофеин 5%) или продукти обогатени с витамин К.


*Публикацията не е спонсорирана!


околоочна грижа - мария върбанова блогПоследни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page