top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

Отговарям на вашите въпроси

Миналата седмица пуснах анкета в Instagram, в която да зададете вашите въпроси, на които ще отговоря в тази публикация. Как започнах с блога? С какво се занимавам? Коледни подаръци и т.н.Как започнах с блога?


Някой от вас, сигурно не знаят, но имам блога вече пет години. Създадох го с голямо удоволствие, обичам да изразявам себе си тук. Смятам, че през изминалите пет години, пораснах, осъзнах много неща и това се вижда и тук. Опитвам се да надграждам и да продължавам да развивам блога си. В днешно време да си блогър е доста погрешно разбрано и недооценено.


 

С кои програми обработвам снимките, които качвам?


Основно използвам Lightroom, за да балансирам цветовете на снимките. Друго приложение, които по-рядко използвам е Snapseed.


 

С какво се занимавам?


В професионален план работя като специалист маркетинг и реклама, през останалото ми свободно време създавам съдържание за тук и Instagram.


 

Какво обичам да правя в свободното си време?


Обичам да прекарвам времето си с близките, навън сред природата или вкъщи. Обичам да пътувам и да се разхождам, както и да снимам любителски. Част от свободното ми време отделям за създаване на съдържание за блога и в Instagram. Обичам и да готвя.


 

Как избираме коя да е следващата дестинация за пътуване?


Пътуваме, там където го почувстваме.

Напоследък пътуванията са спонтанни и непланирани. Плановете започват едва тогава, когато имам закупен билет или е резервиран хотел. Разбира се имаме определен бюджет, според който се съобразяваме. Имаме и дестинации, за които си мечтаем и ако ни се отдаде възможност пътуваме.


 

Какви са хората в Неапол?


Честно казано ми е доста трудно да отговоря на този въпрос, защото хората в Неапол бяха много различни едни от други. В квартала, в който бяхме отседнали се сбъсквахме с всякакви хора. Изненадах се колко спокойни са сутрин, когато отиват за работа, не бързат, спокойно с наслада пият кафето си сутрин в кафетерията, след което продължават по пътя си. (Тук имам предвид пешеходците.) Шофьорите там са една сериозна опасност за всеки турист, бъдете внимателни. Лошо впечатление ми направи, че не са съобразителни и винаги гледат себе си. В ежедневни ситуации като да се разминеш с някого на тротоара или в магазина, дори да слезнеш от автобуса, не отстъпват, не ти правят път, до последно вървят срещу теб, аха да се блъснем. (И не те са тези, които отстъпват в страни, за да не се блъснем.) Както ви казах, хората в Неапол се различаваха коренно, сред тях ежедневно общувахме и с много добре възпитани, отчтиви и внимателни личности.


 

Идеи за есенна декорация у дома


Есента ми е любимият сезон, но тази година имам чувството, че не й се наслаждавам максимално. Малко есенна декорация би допринесла за онзи Cozy mood, от който имам нужда. Селектирах няколко вдъхновения за есенна декорация у дома. Надявам се сред тях да откриете и вие вашето есенно вдъхновение.


Една вдъхновяваща публикация:

 

Кои продукти за коса препоръчвам?


От известно време насам използвам една конкретна серия продукти за коса, за която ви споделих в отделна публикация тук в блога, може да я прочетете тук.


Скоро споделих с вас и няколко празни опаковки в Stories в Instagram, сред тях имаше и продукти за коса, от които останах доволна и бих закупила отново. Един от продуктите е Redken One United 25 Benefits Hair Treatment Spray, този спрей има 25 предимства за косата и определено ми е фаворит.


 

Любими магазини за дрехи


Основно пазарувам дрехи от Reserved и H&M. Понякога пазарувам и от ABOUT YOU, MANGO, Answear.


 

Как се виждам след 5 години?


Не обичам този въпрос! Животът е непредвидима стихия. Научих се да нямам големи и далечни във времето очаквания, за да не съм разочарована. Поставям си по-краткосрочни цели и не планирам далечното бъдеще, каквото е за мен след 5 години. Живеем във времена, където ежедневието е по-динамично, отколкото преди 5 години. Нека си представим един ден през 2027год., умножете динамиката, стреса и напрежението, което ежедневно ни заобикаля x5, колкото и да не иска на там да отваме, то най-вероятно ще се окаже вярно това един ден. Знам едно, след пет години ще продължавам да гоня целите и мечтите си, които си поставям. И ако през 2027г. животът има други планове за мен, то ще се върна тук и ще прочета това. Единствено бих допълнила с два любими цитата от сериала One Tree Hill.


"Няма нищо срамно в това да се страхуваш. По дяволите, всички се страхуваме. Това, което трябва да направите, е да разберете от какво се страхувате, защото когато поставите лице върху него, можете да го победите. Още по-добре, можете да го използвате."
"Повечето хора са по-силни, отколкото си мислят. Те просто забравят да вярват в това понякога."

 

За какво най-много обичам да пиша?


Всичко, което пиша и споделям в блога го пиша с голямо удоволствие. Обичам да споделям с вас.


 

Коя е марката, която не съм пробвала, а искам да пробвам?


Има доста марки, които не съм пробвала и до които не съм се докосвала. Сред тях са: Biologique Recherche, Atelier Cologne, Maison Margiela, Dior, Shiseido и други.


 

Кой е любимият ми цвят за дрехи?


Основните цветове, които преобладават в моя гардероб са черно, бяло, бежаво и неутрални нюанси. Имам много малко по-цвятни дрехи, които рядко нося.


 

Имаш ли любимо червило?


Имам две любими червила, едното е на Fenty Beauty в цвят Uncensored, а другото е неутрален цвят от Radiant Professional MATT LASTING LIP COLOR 06. И за двете червила съм Ви споделяла тук в блога. 

Какви бижута обичам да нося?


Обичам да нося нежни и по-семпли бижута, отнася се за всички видове бижута.


 

Къде намирам вдъхновение?


Често черпя вдъхновение от Pinterest, YouTube, Instagram или други блогове. Намирам вдъхновение и в реалния живот, ежедневно се сблъсквам с различни хора и ситуации. Голяма част от вдъхновенията и прозренията ми, идват докато се прибирам от работа и съм в задръстване, дали дадена песен ме е вдъхновила или червилото, което толкова много ме е впечатлило, нещата идват от само себе си.
 

Измислила ли съм подаръци за Коледа?


Имам закупен един коледен подарък. Все още обмисля какво да взема на другите, имам няколко идеи, но все още не съм на коледна вълна и ми е трудно.


(Мислено все още съм на лятната ни ваканция, все пак предстои да прочетете още една публикация от поредицата ИТАЛИЯ: Пътеводител на о.Капри, която подготвям.)


 

Кой е любимият ми есенен десерт?


Обичам да приготвям ябълков пай. Любим ми е както през есента, така и през зимата. Споделяла съм ви как го приготвям - тук.Благодаря Ви за въпросите! Надявам се да ви е било интересно и полезно.

В случай, че имате още въпроси, може да ми ги задавате отдолу в коментарите или във формата за контакт, може да направя Част 2.Последни публикации

Виж всички

LAST MONTH HIGHLIGHTS #3

Opmerkingen


bottom of page