top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

РЕТРО ФОТОКАБИНКА ВЪВ ФЛОРЕНЦИЯ

В днешната публикация ще ви разкажа за така емблематичните ретро фотокабинки във Флоренция - локация, цени и сантименталност. Преди да преминем към конкретните локации на фотокабинките, нека да ви разкажа малко предистория. Един или два месеца преди да планираме пътуването ни до Флоренция, направих "буркан" за двойки с предизвикателства, в един от дните ни се падна именно да си направим снимки в ретро фотокабинка. Това предизвикателство остана на по-заден план в ежедневието ни, затова си казахме, "Защо да не го изпълним в Италия?!". Определено е трябвало така да стане, защото беше доста забавно и сантиментално преживяване.


РЕТРО ФОТОКАБИНА ВЪВ ФЛОРЕНЦИЯ

Пристигайки във Флоренция, започна да вали, но не много интензивно. Въпреки дъжда и липсата на чадър от наша страна, ние не се поколебахме и се отправихме към първата фотокабинка, която бяхме набелязали. Открихме я доста лесно с помощта на Google Maps. За щастие нямаше никой, затова веднага се снимахме. Цената за 4 ретро снимки е 2 евро. Самата ретро кабинка беше много автентична и ни беше много интересно, нямахме търпение да се снимаме и да видим снимките.


Моментът настъпи...пуснахме 2 евро и ЩРАК. Да точно така, снимките започнаха доста неочаквано за нас. И преди сме се снимали във фотокабинки и знаем, че има няколко секунди време, в които можеш спокойно да се наместиш и да се подготвиш за снимките. В случая, когато се снимаме двамата, винаги ни е по-бавно наместването, за да сме и двамата в кадър. Снимките станаха доста забавни, лични и сантиментални, затова ще ги запазя за нас си. Поради не толкова успешния първи опит с фотокабинката, решихме че ще пробваме и на друго място, но този път ще сме по-подготвени. Продължихме разходката си и си казахме, че при следващата фотокабинка, която видим, ще направим втори опит. Снимките се получиха доста сладко! Препоръчвам ви ако имате път към Флоренция, задължително да си направите моментни снимки за спомен. Дори мислехме да направим повече и да ги подарим на близките си, но се разколебахме от тази идея и не искахме да губим повече време. Изчакването на самите снимки отнемаше около 4-5 минути, за щастие и двата пъти нямаше хора преди нас.


А сега да преминем към локациите на фотокабинките.Една от фотокабинките ще откриете в близост до гарата Stazione di Santa Maria Novella. Намира се на Piazza della Stazione пред Caffè Deanna. Имайте предвид, че не всички фотокабинки работеха, затова може да набележите повече от една локация. Следващата фотокабинка ще откриете при Largo Fratelli Alinari.


Третата локация се намира на Fotoautomatica Via dell’Agnolo успоредно на река Арно между Via Verdi и Viale Giovine Italia. Повечето от кабинките може да подминете, ако не сте наблюдателни. Нашата разходка обхващаше почти всички локации, но след като си направихме снимки в първите две кабинки, които видяхме, следващите лесно подмихавахме.


Следващата локация, на която може да си направите ретро моментни снимки е Via del Proconsolo между piazza del Duomo и piazza San Firenze. И най-емблематичната червена фотокабинка във Флоренция се намира на Via Santa Monaca, Fotoautomatica Oltrarno в квартал Santo Spirito. Както ви казах по-горе, някои от фотокабинките ги подминахме доста лесно, както стана с емблематичната червена кабинка. Все пак решихме, че няма да се връщаме до нея, защото вече си направихме снимки.РЕТРО ФОТОКАБИНКА ВЪВ ФЛОРЕНЦИЯ

Последни публикации

Виж всички

1 ДЕН В БОЛОНЯ

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page