top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

4 думи, които промениха всичко

Светът е изпълнен с цитати. Толкова много цитати, че не можеш да отвориш Инстаграм, без да бъдеш нападнат от тях. (Понякога дори аз съм виновна за публикуването им! 😄) Но наскоро чух цитат, който направо промени живота ми...


Моето вече нетайно любимо занимание е да си стоя вкъщи и да гледам любим сериал, да чета блогове и да гледам видеа. В един от почивните ми дни попаднах на едно шоу, в което се засягат темите за духовността и личностния растеж, където казаха следното:


"Готиното е емоционално ограничаващо."


Сигурно знаеш как понякога можеш да чуеш един и същ съвет, представен по 100 начина, след което изведнъж някой използва определен фрази и целият ти свят се отваря? В този ден, това беше един от тези моменти.


Сигурно си чувал много пъти, хората да казват неща като: "Просто бъдете себе си!" или "Публикувай това, което те прави щастлив!" или "Носете дрехи, в които се чувствате добре!", но необходимостта да бъдем готини ли е водеща, когато искаме да споделяме в социалните мрежи?! Ако се притесняваме какво мислят другите или дали действията ни попадат в някакво аморфно определение за това кое е "готино", то не споделяме най-автентичните си същност. Без автентичност е трудно наистина да се свържеш с другите. Без връзка животът ни губи цел и смисъл.


Не искам да живея в ограничения, емоционално или по друг начин. Но когато чух тези думи, осъзнах колко често съм била. Сдържала съм се да публикувам съдържание, което може да не се хареса на всеки, снимки, които аз харесвам, не са професионални и т.н. Сега, давам всичко от себе си, за да живея извън "готините" ограничения. Понякога, това означава, че нося по-вехтите си маратонки в мола. Понякога, това означава, че публикувам нещо чудато или прекалено честно в Instagram. Винаги отговарям на вашите въпроси по възможно най-истинския за мен начин, защото искам всеки потенциален читател или бизнес партньор да знае с кого точно си има работа. Как пия кафето си (да, доста често ви го показвам), козметиката, което ме вълнува и използвам, актуалните кампании и инициативи, от които се интересувам и т.н.

Още един цитат от шоуто: "Необходима е смелост, за да си неловка, шантава и глупава."


С годините (скромните 24 год., а след няколко дни четвърт век 😄) станах много по-малко притеснителна, за това какво мислят другите. Забързаното ежедневие, задръстванията, работните ангажименти, лични ангажименти, време за мен, взаимоотношения, спорт, релакс и т.н., просто нямам време да мисля и да се притесявам за другите и мнението им! Просто БЪДЕТЕ СЕБЕ СИ, животът е твърде кратък и всички останали също се притесняват какво мислим ние! Та на кой му пука?!


Мария ♥

Последни публикации

Виж всички

LAST MONTH HIGHLIGHTS #3

Comments


bottom of page