top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

5 СЪВЕТА ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА


Maria Varbanova Blog

Завръщаме се с няколко съвета за грижа за кожата през преходния период между сезоните, които прилагам от години. Кожата ми се адаптира бързо и не губи своя блясък и еластичност дори през зимата.


Много хора не знаят, че трябва да се сменят продуктите в грижата за кожата през различните сезони от годината. Същото може да важи и за някои грим продукти. С днешната публикация лесно ще може да адаптирате вашата рутина в грижата за кожата, така че тя да бъде подходяща за по-студеното време от годината. Затова днес ви споделям моята грижа за кожата през есента, надявам се да ви бъде полезно.


ГРИЖА ЗА КОЖАТА ПРЕЗ ЕСЕНТА


1. Останете хидратирани


Останете хидратирани, пийте достатъчно вода. Хидратиратацията през студените месеци от годината е също толкова важна, колкото и през лятото. В грижата за сухата кожа може да използвате различни кремове и серуми, но без адекватни нива на вода в организма, кожата ви ще изглежда "изсъхнала", а порите ще изглеждат по-големи, защото лицето ви се свива в най-стегнатото си положение. Кожата става по-суха и чувствителна със студено време, така че трябва да останете хидратирани и да се придържате към нежна рутинна грижа за кожата.


2. Дръжте под око кожата по тяло ви


Краката, ръцете, лактите също стават сухи и напукани през по-студените месеци. Ексфолирайте ги често и използвайте добър овлажнител. Аз използвам по-мазен хидратиращ лосион за тяло.


3. Почистване


Всички зимни условия като затопляне и студ ще оставят кожата ви по-суха от нормалното. Което означава, че вероятно трябва да смените почистващия продукт за този период от годината. Използвайте нежен почистващ препарат, който подготвя кожата ви да абсорбира крема или серума по-добре.4. Погрижете се за устните си


Предотвратете напукването или изсъхването на устните ви, нанасяйте естествен балсам за устни, когато е необходимо. Балсамите с пчелен восък са добър избор, но може да използвате и по-хидратираща формула на вашия любим балсам. Аз се доверявам на Mixa, използвам Rich Lip Balm Nourishing - Very Dry, Rough Lips.


5. Носете SPF през цялата година


Да! Дори и през зимата. UVA лъчите присъстват постоянно и причиняват стареене на кожата. Носенето на слънцезащитен продукт със SPF на лицето ви, ще ви помогне да запазите кожата си сияйна и здрава през цялата година.Maria Varbanova Blog


Последни публикации

Виж всички

LAST MONTH HIGHLIGHTS #2

Comentários


bottom of page