top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: АКЦЕНТИ НА ГОДИНАТА

Добре дошли в ден 23 от Blogmas! С наближаването на Коледа, идва и края на блогмас, а малко след това изпращаме годината. В днешната публикация съм ви подготвила няколко моменти от изминалата година. Признавам си, че 2023год. не беше най-леката за мен психически и емоционално. Имах своите трудности и предизвикателства, но изминах един нов път, който ме направи по-силна, борбена и отговорна. Вярвам, че всяко нещо, което ни се случва е с причина. Затова да не забравяме, че монетата има две страни, през годината имах и много хубави и запомнящи се моменти, част от които ще си припомним днес като акценти на годината.


BLOGMAS: АКЦЕНТИ НА ГОДИНАТА 2023

НАЧАЛОТО НА 2023


Няма да забравя как започна за мен 2023 година, посрещнахме Новата година в Братислава, а на другия ден бяхме в Будапеща. Едно много зареждащо, енергично и запомящо се пътуване, с което поставихме началото на 2023 година.Следващите няколко месеца от годината изминаха в планиране, взимане на размери и чертаене, обикаляне по магазини за мебели и материали, във всяка свободна минута. Един доста дълъг и запомнящ се за мен период, през който отсъствах малко повече от блога и Instagram.


В средата на годината имаше няколко кратки спонтанни пътувания до Пирот и Ниш в Сърбия, както и две пътувания до нашето Черноморие. Лятото беше динамично и не включваше много почивка, но все пак беше ползотворно и не съжалявам.С настъпването на есентта, годината за мен придобива нов вид. Душевно се чувствам по-спокойна и не толкова емоционална. Стресът намалява, но за кратко. Защото често мозъкът ми започва да планира последните три месеца от годината, още с настъпването на септември. Решихме, че е крайно време да си вземем почивка от всичко, започнахме да организираме кратко пътуване до любима държава.Откъснахме се от реалността за няколко дни в Италия, защото тя винаги ни носи хубави емоции, мигове и спомени, които помним дълго време. Имахме колебания преди да планираме почивката, но не съжаляваме и за миг, че я организирахме. Макар и кратка, имахме нужда наистина да избягаме от реалността за няколко дни и да си починем от ежедневието и стреса, който се е натрупал в умовете ни през годината.Предстоеше да заминаваме за Италия, но в същата сутрин трябваше да се редя на опашката за билети на Ed Sheeran, за огромен късмет бях сред първите в сайта и не съм чакала повече от 30 минути. За мен този ден от октомври беше пълен с емоции и напрежение, но запомнящ се. Нямам търпение за концерта вече.
Изминалата година отбелязвам като успешна в личен план, защото през нея имах няколко страхотни партньорства с брандове, тук и в Instagram, за което искам да им благодаря за доверието и подкрепата. За мен е истинска чест и удоволствие да работим заедно!


Акценти на годината 2023

Уроците, които научих през 2023 са: всяко настъпило събитие в живота ни е с причина и нищо не идва даром. Не трябва да пренебрегваме себе си и сигналите на нашето тяло, когато има нужда от почивка. Дайте си време, освободете стреса и напрежението от вашето тяло и мисли, знам че е трудно, но опитайте. Откъснете се от реалността за няколко дни. Научих се да вярвам повече в себе си и мечтите си, както и да бъда по-отговорна и търпелива. През Новата 2024 година си пожелавам здраве за всички ни, по-малко стрес, сбъднати мечти и много хубави, запомнящи се мигове с близки и приятели.Благодаря ви, че бяхте част от моята 2023!


 

Ако сте пропуснали какво има днес в коледните календари, които отварям

тази година, може да видите в Stories в моя Instagram профил.


Очаквайте утре точно в 9AM ден 24 от Blogmas! 🎄🎁

До утре!


мария върбанова блог

Последни публикации

Виж всички

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page