top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: Бягство през зимните уикенди

Добре дошли в ден 14 от Blogmas!✨🎄

Декември е толкова ангажиращ и затрупан с ангажименти, празници и организации, че всеки от нас се нуждае от мъничко рестарт и бягство от града. Днес ви споделям за местата, на които обичам да пътуваме през зимните уикенди. Къде ходим най-често и на кои места отсядаме? Ако ви е интересно да разберете, продължавайте да четете.


 

БОРОВЕЦ

 

Едно от любимите ми места за кратки уикенд почивки безспорно е Боровец. Само на 70км от София или на час и 20 минути. Обичам го това място! Уют, тишина и спокойствие, а още един плюс за всички любители на зимните спортове са пистите.


Защо толкова много харесвам Боровец?


На първо място са красотата и спокойствието на природата, иглолистната гора, дивите животни, ароматът на коминчетата, онази коледна и cosy атмосфера. Имаме два любими хотела, в които отсядаме. Харесваме ги, защото съотношението цена/качество за хотели с 4⭐ е добро. Атмосферата в хотелите ни харесва, стаите и уюта на двата хотела допринасят за цялостната ни оценка на Боровец. Конната езда е сред любимите ми занимания през зимните уикенди, посещаваме конна база "Буч", хората са изключително мили и внимателни, а конете са просто прекрасни. Обичам Боровец заради миговете изживяни там и страхотните спомени. Обичам не само зимните уикенди в Боровец, а през всичките сезони, защото всеки сезон, носи различно усещане и красота. 

ПАМПОРОВО

 

Пампорово е втората дестинация, където харесвам да прекарвам зимните уикенди. На 231км от София или 3 часа път с кола, ще се пренесете в красотата на Родопите. Има много места, на които може да отдеснете, а в непосредствена близост е град Смолян. Един от най-красивите изгреви и залези, които съм виждала, бяха в Пампорово.


За любителите на зимните спортове има страхотни писти за начинаещи, напреднали, професионалисти и ски бегачи.


Една задължителна спирка е кулата на връх Снежанка (1926м.), където може да се отбиете за чаша чай. 

БАНСКО

 

Банско е един от най-предпочитаните курорта през зимата и не само. Намира се на 156км от София или 2 часа път с кола, което го прави лесно достъпно и много подходящо за кратки уикенд пътувания. Най-любимото ми място за отсядане в Банско, всъщност се намира на 7км от града, а именно комплексът Pirin Golf Hotel and Spa. Любимото ни место там е една от къщичките (Luxury Chalets). Ако искате да отседнете в града, то със сигурност разгледайте хотелите, които са в непосредствена близост до лифта, изборът е голям. Един съвет, ако пътувате с кола, то непременно резервирайте хотел с включен паркинг, защото спирането е доста ограничено и е платена зона за паркиране. 

Ще се радвам да ми споделите отдолу в коментарите вашите любими дестинации за кратки уикенд пътувания през зимата.


Очаквайте утре точно в 10AM ден 15 от Blogmas!

До утре!🎄❄
Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page