top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: Грижа за себе си по време на празниците

Добре дошли в ден 8 от Blogmas!🎄

Грижата за себе си често остава на заден план през годината, но като добавим и празниците, това води до истинско бедствие! В списъка със задачки и ангажименти през декември, задължително трябва да сложим СЕБЕ СИ сред първите места. Всичко случващо се в края на годината, може да затрудни приоритизирането на това, което "трябва" да направим, спрямо това, което може да изчака или да бъде премахнато от списъка напълно.


През седмицата можете да ме намерите в офиса, изпълнявайки работните ангажименти. По време на празниците влизам в ролите на жена, дъщеря, сестра, внучка, приятелка и други, които имат още по-голям акцент! Замайвам се, мислейки си за всичко това! И съм сигурна, че много от вас се чувстват по същия начин.


Поздравявам тези от вас, които наистина се посвещават на ежедневната блъсканица. Както всички знаем, не става по-лесно с наближаването на празниците, но имам някои ключови съвета, за да се грижите за себе си психически и физически! Да излезем отпочинали и подмладени, вместо разбити и отвратени от тази година! 

Първо, поемете глътка въздух и време за себе си! Започването на тази практика сутрин като станете ще задава положителен тон на останалата част от деня ви. Всяка сутринта поемам няколко бавни, дълбоки вдишвания. Отделям време да затворя очи, да помисля за деня си и да го поставя в перспектива. Отделяйте малко време, за да тренирате, поне 30 минути всяка сутрин по време на празниците, за да ограничите стреса и цялостната тревога. Също така, може да ви помогне да се отдръпнете и да се "изгубите" за няколко минути, когато се претоварите с присъствието на гости, приятели и семейството.


Направете си празнична кошница за грижа за себе си. В нея сложете вашите бързи решения на малки проблеми и бързото освобождаване от стреса. Обичам да включвам ароматни елементи, като етерични масла, свещи и спрейове. Обичам да държа органайзера си там, книга, която обичам да чета (или искам да чета), любимото ми одеяло и козметика. Също така обичам да се уверявам, че здравето ми е на преден план. Не мога да се справя с празничния дух и дори да се грижа за себе си, ако не се чувствам добре! Така че, аз включвам в кошницата си, витамини, дифузер с етерични масла и други. Да не забравя, добавям и любимите лакомства.


Движете се и се хранете добре! По време на празниците изглежда страхотно да се яде, да се гледат филми, да се дават и получават подаръци, всичко това се повтаря няколко пъти. Направете усилие да се движите, освен 30 минутната тренировка, сутрешни упражнения или разходки, опитайте се да запазите някои елементи от графика си, дори и в почивните дни. Събудете се около нормалното си време, занимавайте се с дейности, които винаги сте харесвали и правите, например кратки разходки след хранене. Позволете си малко junk food, но не забравяйте да не прекалявате. Придържайте се към нормалния си режим и се отдалечете от изкушението да преяждате.


Правете хубави неща за другите, но не забравяйте за себе си! По време на празниците е лесно да забравите за себе си и вашите нужди. Не забравяйте да бъдете любезни, както имате списък с неща, които искате да направите за другите, то си направете списък с хубавите неща, които трябва да направите за себе си. Уверете се, че като маркирате нещата, които правите за другите, вие също правите тези неща, които ви помагат да изглеждате и да се чувствате по-добре като цяло. Например, избройте подаръците, които планирате да купите, но добавете и масажа, който наистина трябва да получите. Ще се почувствате много по-добре!Като цяло, декември е месецът на положителните отражения на годината, да прекарате време с тези, които обичате най-много! Не забравяйте, че е добре да поставите себе си на първо място и да си дадете най-доброто, за да можете да бъдете най-добрите за другите. 

Утре в 10AM ви очаква ден 9 от Blogmas!

До утре!✨


Мария Върбанова - Блог

Последни публикации

Виж всички

留言


bottom of page