top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: ЗИМНА РУТИНА В ГРИЖАТА ЗА КОЖАТА

Добре дошли в ден 4 от Blogmas '23!

В днешната публикация ще си говорим за грижата за кожата през зимата и как да я предпазим от ниските температури. По-долу ви споделям, кои са моите 12 любими продукта и техните подхранващи формули, с които хидратирам и предпазвам кожата си, без значение колко ниска е температурата навън. Да започваме - зимна рутина грижата за кожата.


Зимна рутина в грижата за кожата

Зимата официално започна, а с по-студените месеци идва и промяна във влажността, излагането на различни температурни промени и бурни ветрове, които всъщност могат да накарат кожата да се чувства по-суха и да изглежда напукана. За да се предпазя от проблемите, предизвикани от студеното време, се налага да направя няколко промени в рутината за грижата за кожата. За щастие, борбата със студения, сух въздух през зимата не изисква изцяло нова рутина, а по-скоро няколко промени.


Взаимодействието на кожата с околната среда е непрестанно и неизбежно действие, затова през зимата е много важно да хидратираме добре кожата. За тази цел използвам дълбоко подхранващ и хидратиращ крем за лице, с по-мазна и обогатена формула.Друга много важна стъпка е използването на слънцезащитни продукти през цялата година. Да знам, че е досадно постоянно да се повтаря и напомня за целогодишното използване на слънцезащита, но тя е наистина важна, ако искате кожата ви да изглежда добре. Слънцето през зимата може да бъде доста опасно и не бива да бъде подценявано, съчетано със снежни отблясъци, може сериозно да увреди кожата.
Използването на хиалуронова киселина е стъпка от моята рутина в грижата за кожата, която правя през цялата година. Изключитено важна е за мен и през зимата, защото тя ми помага да се справям със сухотата, която ми причинява вятъра през по-студените месеци.Напуканите устни са един от първите признаци, че е време да променя рутината и да заложа на по-богати и "мазни" формули. Борбата с напуканите устни е доста неприятна и болезнена, но аз съм открила моето спасение.Грижата за кожата на ръцете е болна за мен тема, защото сухотата започва още през есента. Залагам да обогатени и хидратиращи формули, които са се доказали с времето.Същото важи и за останала част по тялото ми, затова през зимата използвам по-обогатени формули душ гел и лосиони за тяло, които омекотяват и се грижат за кожата ми.И да отправя едно напомняне, последно, но не по важност е грижата за косата през зимата. Обърнете внимание на продуктите, които използвате и помислете дали може да промените рутината си, за да допълните грижата за вашата коса, така че тя да бъде максимално защитена и подхранена. 

Ако сте пропуснали какво има днес в коледните календари, които отварям

тази година, може да видите в Stories в моя Instagram профил.


Очаквайте утре точно в 9AM ден 5 от Blogmas! 🎄🎁

До утре!


Maria Varbanova Blog

Последни публикации

Виж всички

BLOGMAS: ДЕН 1

Comments


bottom of page