top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: Как да останем продуктивни през декември

Добре дошли в ден 4 от Blogmas! 🎁🎄


Декември е най-натовареният месец от годината в повечето компании, работните ни ангажименти са много, а сроковете за изпълнение кратки. Остават броени дни до коледните празници, затова в днешната публикация ще ви споделя моите трикчета, как да бъдем по-продуктивни през декември, докато си мечтаем вече за коледните празници.


 

Определете приоритетите си за декември

 

През декември има много неща, които трябва да се свършат. Ако нямате време за всичко, бъдете наясно с приоритетите си. Приоритизирайте работните ангажименти, за да сте доволни и спокойни по празниците вие и вашия шеф.



 

Не си губете времето

 

През декември времето за работа е по-ограничено от обикновено. Дните ни често са по-кратки поради по-големите задръствания, по-късите дни, коледни събития, обяд с клиенти и т.н. Бъдете безмилостни с времето си. Харчете го за приоритетните си задачи и хора.



 

Наваксване с ключови клиенти

 

Ако работа ви е свързана с клиенти, то се свържете с важните за вас и компанията хора преди края на годината. Опитайте се да намерите продуктивни начини да направите това. Направете бързо телефонно обаждане или изпратете благодарствена коледна картичка. Бързото изпълнение на задачите свързани с ключовите клиенти, наистина може да укрепи връзката за продължаване на съвместната работа и през следващата година.



 

Избутайте някои събития до януари

 

През декември има натиск да се направи всичко преди Коледа. Започнете да питате дали някои неща могат да бъдат преместени за януари. Това освобождава известно време, но също така зарежда януари, месец, в който ни е по-трудно да се мотивираме.



 

Поддържайте срещите кратки

 

Времето на всеки е ограничено през декември, така че сега е моментът да използвате уменията си за продуктивни срещи. Опитайте се да бъдат максимално кратки, имайте ясен дневен ред. Вашите колеги също ще го оценят – времето на всеки е ценно!



 

Избягвайте пътуването, когато можете

 

Задръстванията се увеличават през декември, тъй като коледното пазаруване достига своя връх. Можете ли да го избегнете, като работите вкъщи няколко дни? Работата от вкъщи дори няколко часа в първата половина от деня, може да подобри фокуса и производителността ви.



 

Направете план за януари, преди да приключите

 

В последния ви ден в офиса всички подробности за вашите проекти и клиенти ще бъдат наистина ясни. Запазете и си запишете всичко, преди да сте изключили за работата по празниците. Планирайте първите няколко дни през януари. Ще се радвате, че сте го направили през първите няколко дни от новата година.


 

Надявам се публикацията да ви е била интересна и полезна!


Очаквайте утре точно в 10AM ден 5 от Blogmas!✨🎄





Последни публикации

Виж всички

Σχόλια


bottom of page