top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: КОЛЕДА С ЕЛЕНА от @skin.impressions

Добре дошли в ден 3 от Blogmas! Много се вълнувам, защото за първи път в блога правя нещо такова и то по време на Блогмас. Представям ви поредицата "Коледа с...", в която предстои да ви срещна с няколко момичета и тяхната Коледа. Ще си поговоря с всяка от тях на различни и полезни теми, които се надявам да ви бъдат интересни. Следете блога, защото някои от момичетата ще споделят за първи път своите лични истории и предстоящи новости покрай тях, за първи път тук в блога.


КОЛЕДА С ЕЛЕНА (@skin.impressions)

Днес ни гостува прекрасната Елена от @skin.impressions, позната още със своето тематично обръщение "Skin Bestie". Коя е тя? Skincare гуруто, което всеки трябва да следва. Тя споделя много полезна и подробна информация в грижата за кожата, споделя своя опит, дава съвети и препоръчки за продукти. Грижата за кожата е доста широка тема, но тя знае как да събере всичко необходимо в няколко изречения, за да бъде максимално достъпно и полезно за нас. Тя споделя още и как правилно да комбинираме различни продукти от бялата козметика, това е тема, която лично аз много харесвам и следя с интерес. През последната година засегна и една много важна тема - психичното здраве. Преди време направи един много интересен live с гост психолога Виктория Дякова. В него обхванаха въпроси свързани с тревожността, паник атаките, влиянието на кофеина и др. Ще оставя линк, ако ви е интересно да разберете повече. Искам да ѝ благодаря, че прие моята покана и ми се довери! Няма да ви издавам повече, защото е време да започваме, представям ви Коледа с Елена!КОЛЕДА С ЕЛЕНАЗа тези от вас, които идват от Instagram публикацията ни, вече са прочели първите няколко въпроса от разговора с Елена, затова може да преминете нататък.


Кои три продукта ще запазиш в своята рутина в грижата за кожата през 2024г.?

Серум с бета-глюкан от iUnik, CeraVe Resurfacing Retinol Серум, крем за лице Kiehls Ultra Facial Cream


Сподели ни кой бранд за бяла козметика, те е впечатлил най-много през 2023г.?

Има доста брандове, които тествах и от от които останах очарована, но ако трябва да спомена само един това ще бъде Mazillo. Които ме впечатлиха с концепция и съставки.


А такъв, от който си останала разочарована? И защо?

Нямам разочарование от конкретен бранд през тази година, може би конкретен продукт, да, както казвам всеки бранд има добри и не толкова добри за нас продукти.


КОЛЕДА С ЕЛЕНА (@skin.impressions)

5 продукта в грижата за кожата, без които не оставаш

Не оставам без слънцезащита, хубав хидратиращ серум, балсам за устни, крем за лице и хубав околоочен продукт.


Какво най-много впечатли в Корея?

Бях впечатлена от доста неща, тъй като за пръв път ходя в тази част на света и се сблъсквам с културата. Впечатлиха ме старинните дворци с архитектура и замисъл. Всичко изглеждаше подредено, просторно и в същото време не изглеждаше, че нещо липсва. В един от дворците усещах, че мога да седя и да съзерцавам с дни часове, изпитах такова спокойствие.


Няма как да не те попитам и какви продукти си взе от там? Препоръчай ни някой.

Взех доста популярни продукти, които сме виждали  в социалните мрежи, които не бяха достъпни в България. След като се прибрах и минаха 1-2 месеца доста от нещата започнаха да се появяват и на нашия пазар. Много харесах компактния фон дьо тен (cusion) на марката Clio и продуктите на Round Lab.


Тази година засегна темите тревожност и паник атаки, какви са твоите трикове за справяне със стреса покрай цялата тази празнична еуфория?

Най-важното е да отделим време за себе си, колкото и малко да е то. Вярвам, че бавните сутрини са изключително важни за вътрешния баланс. Също препоръчвам всеки да открие една дихателна техника, която да бъде бърз изход и изпускане на напрежение, когато усети нужда. Моята любима е дишането на четворки или квадратно дишане (square breathing). Много е важно да не пропускаме и пълноценната храна и по възможност намаляне на кофеина, особено, ако усещаме, че допринася негативно към стреса.Искам да ѝ благодаря още веднъж, че толкова сърдечно прие моята покана! Щастлива съм, че покрай Instagram и блога, срещнах толкова истински и неподправени хора, каквато е тя за мен.

 

Ако сте пропуснали какво има днес в коледните календари, които отварям

тази година, може да видите в Stories в моя Instagram профил.


Очаквайте утре точно в 9AM ден 4 от Blogmas! 🎄🎁

До утре!


мария върбанова блог


Последни публикации

Виж всички

BLOGMAS: ДЕН 1

Comentarios


bottom of page