top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: КОЛЕДА С МАРИЯ-НИКОЛ от @dailydoseofmanny

Добре дошли в ден 17 от Blogmas! Днес гост в поредицата "Коледа с..." е прекрасната Мария-Никол от @dailydoseofmanny, с която се познаваме вече няколко години, покрай Instaram и блоговете ни. Искам да ѝ благодаря, че прие поканата и прегърна моята идея толкова сърдечно. Много се вълнувам, предстои да научите за нещо мащабно, което предстои при нея. Благодаря ѝ, че ми се довери и го споделя за първи път, именно тук в "Коледа с Мария-Никол".


КОЛЕДА С МАРИЯ-НИКОЛ (@dailydoseofmanny)

Накратко ще ви представя коя е Мария-Никол, за тези от вас, които не я познават. Има блог за красота, грижа за себе си и пътешествия, ще оставя линк, за да го разгледате по-подробно - тук. Създава интересно и полезно съдържание в своите социални мрежи, ще я разпознаете по авторския ѝ почерк под всяка публикация.КОЛЕДА С МАРИЯ-НИКОЛИмаш ли любима коледна книга? Ако да, коя?


Коледните книги обикновено са в романтичния жанр, който съвсем не ми е любим, но пък миналата година по това време четох един много завладяващ призрачен роман - "Зимните хора", и го препоръчвам на тези, които искат да разнообразят малко празника си. 😄


Коледа с Мария-Никол @dailydoseofmanny

Сподели ни 3 любими книги, които прочете през 2023г. Разкажи ни накратко, с какво те спечелиха.


Започвам с последната прочетена - "Пермафрост". Васил Попов е сред любимите ми съвременни автори и не ме разочарова и този път с романа си, обединяващ митология и фентъзи в едно.


Вторият ми фаворит за годината също е на любим автор, исландската писателка Ирса Сигурдардотир. "Куклата" е чудесно продължение на сагата за Фрея и Хюлдар, много харесвам цялата поредица от шест книги и се надявам на българския пазар да излязат и още творби на Ирса.


"Спящата нимфа" е третото заглавие, с което ще запомня 2023. Италиански криминален роман със завладяваща история и много обрати. Толкова ми хареса, че си взех и първата книга на автора, а наскоро излезе и нова, която също ми е в списъка.
А книга, която те разочарова през 2023г.?


Не обичам да давам отрицателни отзиви за книги, тъй като всеки читател е различен и нещо, което е допаднало на един, може да не се хареса на друг, и обратното. И все пак, не мога да не отбележа колко високи очаквания имах за "Брулени хълмове" и как в последствие това се оказа една от най-неприятните книги, които съм чела, не просто за годината, а изобщо. 🤣


Знаем, че обичаш да пътуваш, коя е твоята топ дестинация за 2023г.?


Тази година посетих за първи път три нови страни и всичките ми пътешествия бяха изключително приятни и запомнящи се, но може би най-любима за 2023 в личната ми класация си остава Барселона. 💚


Коледа с Мария-Никол @dailydoseofmanny

Няма как да не те питам и за музика, сподели ни 3 песни от детството ти, които свързваш с Коледа и Нова година.


Нещо, което е малко известно за мен, е че съм пяла над 15 години в детски хор, така че свързвам коледните празници със зимния ни репертоар. До ден днешен помня всички текстове на коледните песни и си ги припявам редовно.


Сподели ни кой е най-запомнящият се концерт за 2023г.? А концертът, който искаш да посетиш през 2024г.?


Най-запомнящ се със сигурност е концертът на Депеш в Букурещ. А преди броени дни купих билети за Рамщайн в Атина догодина, което музикално събитие вярвам, че може би ще е най-епичното, на което съм присъствала. Ще ти кажа ако ме поканиш и догодина в своя Блогмас. 😄


Коледа с Мария-Никол @dailydoseofmanny

Какво да очакваме от теб и твоя блог през 2024г.?


Планирам да започна годината с един много мащабен проект, за който всъщност споделям публично за първи път тук. Става въпрос за предизвикателство за себегрижа, подобно на досегашните, които съм провеждала, но много по-мащабно. Ще протича в три социални канала и ще има много награди за участниците. Съвсем скоро ще го представя официално и ще научите повече. ;)
Коледа с Мария-Никол @dailydoseofmanny


Instagram: @dailydoseofmanny


 

Ако сте пропуснали какво има днес в коледните календари, които отварям

тази година, може да видите в Stories в моя Instagram профил.


Очаквайте утре точно в 9AM ден 18 от Blogmas! 🎄🎁

До утре!


Мария Върбанова Блог

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page