top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: Ръководство за коледни събития

Добре дошли в ден 9 от Blogmas!🎄

Коледният дух и празничното настроение ме завладяват, а какво по-хубаво от коледни събития, базари и фестивали, които да посетите след работа или през уикенда. Обичам ги! В днешната публикация ви споделям събития и фестивалите в София, които може да посетите напълно безплатно. Повече информация за събитията ще намерите по-долу. 

НЕМСКИ КОЛЕДЕН БАЗАР СОФИЯ 2022

 

В Градската градина в град София ще може да се насладите на коледни вкусни изкушения, да купите ръчноизработени изделия и тематични подаръци, да усетите коледния дух в компанията на любимите хора и коледна музика.


Вход: Безплатно

Работно време: 18.11-22.12.2022 от 18ч.

Къде: Градската градина, град София


 

СОФИЙСКИ КОЛЕДЕН ФЕСТИВАЛ

 

За първа година в София са организирани няколко коледни базара/фестивала. Този Софийски коледен фестивал се организира за първа година и нямах търпение да го посетя. Още на първия ден бях там, за да избегна навалицата през декември, но със сигурност ще го посетя отново. Доста по-просторен и спокоен ми се стори. Как да стигнете до него? От централния вход на НДК тръгнете към входа на НОВ театър НДК, след няколко метра ще видите светлинките на фестивала и ще усетите вкусен аромат.


Вход: Безплатно

Работно време: 18.11 - 18.12.2022 от 18ч.

Къде: зад НДК, град София


По време на фестивала ще се провеждат най-различни събития, които може да разгледате тук и да закупите билети.


За всички фенове на футбола ще има специално Mondial Camp 2022, където ще може да изживеете футболните емоции, две събития - една локация!

 

СОФИЯ КОЛЕДЕН ГРАД

 

„София Коледен град“ стартира пред Националния дворец на културата в алеята до кино „Кабана“. Коледното градче ще работи всеки ден от 11:30 ч. до 21:30 ч. с вход свободен. За всички ценители на вкусната храна, качествените напитки, интересните подаръци и хубавата музика ще имате възможност да се насладят на тези удовлствия. Повече от 15 специално изработени къщички и шатри очакват своите посетители.


Вход: Безплатно

Работно време: 09-23.12.2022 от 11:30ч. до 21:30ч.

Къде: пред НДК до кино КАБАНА, град София


 

КОЛЕДЕН БАЗАР - ПАРК ВЪЗРАЖДАНЕ

 

Всички жители и гости на София ще могат да се потопят в приказната атмосфера на един нов коледен базар тази година, където ще може да видите специален макет, пресъздаващ сцената на Рожество Христово, фото кът за снимки с Дядо Коледа, сцена с тематична празнична програма, пищни декорации и коледни щандове с греяно вино, вкусни мезета, сладки изкушения и ръчноизработени творения, подходящи за коледни подаръци!


Вход: Безплатно

Работно време: 09-28.12.2022 от 18:30ч

Къде: Парк Възраждане, град София


 

CHRISTMAS FEST

 

Още едно интересно коледно събитие, което може да посетите този уикенд. Коледното изложение ще се проведе в парк-хотел Москва от 09-11.12.2022. Над 50 изложителя ще ви помогнат с избора на подаръци за любимите хора. Ще ви представят разнообразие от бижута, дрехи, книги, ръчно направени играчки и коледни украси, здравословни храни и напитки, керамични изделия, мед и пчелни продукти, хранителни добавки, свещи, козметика, бутиков шоколад и още оригинални предложения за подаръци.


Вход: Безплатно

Работно време:

9.12. от 17 до 20:30ч

10.12. от 10:30 до 19ч

11.12. от 10:30 до 17:30ч

Къде: Парк-хотел Москва, град София 

КОЛЕДЕН ПАРК

 

Вълшебно коледно настроение, открита музикална сцена, зона за храна и напитки, коледна гора и още много вълшебства.


Вход: Безплатно

Работно време: 04-30.12.2022г. от 11ч.

Къде: Площад Петко Р. Славейков, град София 

КОЛЕДНО ГРАДЧЕ

 

Насладете се на коледните мигове и се забавлявайте със семейството, The Mall са се погрижили тази година да предоставят на своите гости лунапарк забавления, коледен базар, греяно вино, сладки изкушения и други изненади.


Вход: Безплатно

Работно време: 01.12-08.01.2023г. от 10ч.

Къде: The Mall, бул. Цариградско шосе 115, град София 

ЗИМЕН ПАНАИР НА КНИГАТА

 

За всички любители на книгите, то този панаир заслужава вашето внимание и време!


Вход: Безплатно

Работно време: 06-11.12.2022г. от 10ч.

Къде: НДК, град София

 

Ако все още не сте видяли к

акво има в ден 9 от коледите календари, които отварям тази година, може да видите тук.


До утре в 10AM, когато ще бъде публикуван ден 10 от Blogmas!🎄


Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page