top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: СЪВЕТИ, С КОИТО ЩЕ СПЕСТИТЕ ПАРИ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

Добре дошли в Blogmas ден 12! Разходите през октомври, ноември и декември могат да нахвърлят предвиденото, затова днес съм разписала няколко начина, с които да останете с бюджет по Коледа. Моите малки хитрини, които прилагам, за да не надхвърля предвиденото за подаръци, украса, празнична трапеза и т.н. В днешната публикация съм разписала няколко съвети, които аз прилагам, за да остана с бюджет по Коледа и предстоящите празници. Хайде да започваме!


 СЪВЕТИ, С КОИТО ЩЕ ОСТАНЕТЕ С БЮДЖЕТ ПО КОЛЕДА

Много обичам да купувам или правя подаръци за семейството си и близките, но наистина октомври – декември са най-скъпите месеци за мен. С настъпването на по-студеното време си правя равносметка на гардероба, на дома и т.н., където изникват нови и нови разходи. Нови зимни обувки, някой друг пуловер и разбирате какво имам предвид. Затова реших да ви споделя няколко съвети, как спестявам малко пари, от тук от там, през това време от годината.СЪВЕТИ, С КОИТО ЩЕ СПЕСТИТЕ ПАРИ ПО ПРАЗНИЦИТЕ

 

ПАЗАРУВАНЕ НА НАМАЛЕНИЯ


През месец ноември в България започват доста намаления и разпродажби, от които се възползвам, за да купя някой друг коледен подарък. Изготвям си списък с подаръци и започвам да търся из различните сайтове, възползвам се от допълнителни кодове за отстъпки и т.н.


НАМАЛЕНИЯ С ТОЧКИ


Всеки от нас има някаква карта за пазаруване, било то за супермаркет или бензиностанция, в която се събират точки през годината. Повечето такива карти с точки, имат срок - краят на годината, затова прегледайте картите, които използвате и се възползвайте от точките. Признавам си, че не се сещам често за това, но с тази точка от днешната публикация, си напомням да го направя и аз.


ОБМИСЛЯМ ДОБРЕ ПОДАРЪЦИТЕ И НЕ КУПУВАМ НИЩО ИЗЛИШНО


Изготвянето на списък с подаръци е доста сложна за мен задача, но събирам идеи и се допитвам понякога, до близките си. Така имам достатъчно време да обмисля и избера подаръците. Опитвам се да не взимам нищо излишно, покрай коледната еуфория и пазаруване. Един добър съвет, с който може да спестите някой друг лев е да се комбинирате с близките си и да вземете общи подаръци. Например с брат/сестра за родителите ви, баби и дядовци.


 

Ако сте пропуснали какво има днес в коледните календари, които отварям

тази година, може да видите в Stories в Instagram профила ми.


Очаквайте утре точно в 9AM ден 13 от Blogmas! 🎄🎁

До утре!


Maria Varbanova Blog


Последни публикации

Виж всички

Comentarios


bottom of page