top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: 5 Книги, които искам да прочета през 2023г.

Добре дошли в ден 16 от Blogmas!🎄

В днешната публикация ще ви споделя за пет книги, които отдавна са в списъка ми, но все си намирам извинения да не ги купи и прочета. В моя списък с книги няма да видите обичайните празничните книги, а ще ви споделя тези, които истински искам да прочета. За да се върна към четенето, си поставям само няколко книги, които наистина искам да купя и започна да чета преди края на годината. Ето списък на книгите. 

Влиянието.

Психология на убеждаването - второ издание

 

Първата книга в списъка ми е именно тази - "Влиянието. Психология на убеждаването" от Робърт Чалдини. Обичам да чета психологически книги, а тази се твърди че е най-информативната и увлекателна книга, написана някога, за влиянието на хората един върху друг. Доста дълго време я отлагам, затова си давам малко обещание пред себе си, че е време да си я купи и да я прочета. 

Биохакинг. Бъди най-добрата версия на себе си

 

Книгата "Биохакинг. Бъди най-добрата версия на себе си" от Ирина Баранова ме заинтригува покрай работата ми. Тя се разказва за така наречения биохакинг - най-новият и популярен метод, чрез който можем да поемем контрол над живота си и да пренастроим организма си така, че да живеем по-дълго и по-щастливо. В основата на биохакинга е умението да се вслушваме в тялото си и да избираме точната храна за нас, за да си набавим необходимите полезни вещества и да се преборим с дефицитите.
 

Малките неща - 52 карти за истински важните неща

 

Ако ме следвате в Instagram по-отдавна, то сигурно знаете колко много обичам подобен тип карти. Преди време бях направила едно предизвикателство с подобни карти и всеки ден отваряхме нова карта, която беше насочена към самоусъвършенстване и изграждане на по-добри навици. Тези карти "Малките неща" веднага привлякоха вниманието ми, кутията съдържа 52 карти с очарователни фотографии и позитивни мисли за смисъла на живота, а на гърба им са събрани идеи за стотици малки неща, които могат да ни направят щастливи. В забързаното ежедневие, все по рядко намираме време да си поемем дълбоко дъх, да се насладим на домашния уют, да благодарим за днешния ден и т.н. Определено в момента имам нужда от тези карти, за да намеря баланс и хармония в себе си.
 

Скритата психология на социалните мрежи

 

Социалните мрежи са неизбежна част от моето ежедневие, работата ми е пряко свързана с тях, както и съдържанието, което създавам и споделям с вас. Именно това подбуди интерес в мен към книгата "Скритата психология на социалните мрежи" от Рой Комюникейшън. По целия свят специалистите по маркетинг, специалистите по комуникация и бизнесът като цяло се опитват да извлекат максимална полза от използването на социалните мрежи. В днешно време разполагаме с приложими модели за осмисляне на социалните мрежи и с доказани подходи за планиране, реализиране и анализ на кампаниите и съдържанието в тях. Също така можем да разберем по-добре мотивите на потребителите. Всичко това е събрано в тази книга и е детайлно обяснено с примери. Сред специалистите са Георги Малчев, Д-р Десислава Бошнакова, Димитър Цонев и Д-р Жюстин Томс. Ако сте в сферата на маркетинга, то поне двама от тях със сигурност знаете кои са.
 

Където пеят раците

 

Най-четената и най-търсена книга в класацията на Амазон е книгата "Където пеят раците" от Дилия Оуенс. Романът се разказва за малката Кая, която е изоставена съвсем невръстна първо от майка си, която си тръгва, без дори да се обърне, после от братята и сестрите си и накрая от баща си, несретника, който отмъщава на най-близките си за своите провали. Книга за свободния дух, за смелостта да оцелееш в един враждебен свят, за доблестта и достойнството като върховна човешка ценност. Ето затова и тази книга е в списъка ми с книгите, които искам да прочета.
 

Споделете ми в коментарите книгата, която искате

да прочетете отдавна📚✨


Утре точно в 10AM ви очаква ден 17 от Blogmas!

До утре! 🎄💖

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page