top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: 5 НАЧИНА ЗА ПОВЕЧЕ УЮТ ПО КОЛЕДА

Добре дошли в ден 11 от Blogmas! С настъпването на студеното време, прекарваме все повече време в комфорта на дома си. Обичам да украсявам дома с тематични фиргурки, лампички и свещи, за да внесат един комфорт и топлина. Тази година ни предстоеше да купим всичко необходимо за коледната украса, заради новия апартамент, което от своя страна се оказа трудна задача. Много обичам да пазарувам декорация за Коледа, но моите изисквания не отговаряха напълно на предложенията по магазините.


5 НАЧИНА ЗА ПОВЕЧЕ УЮТ ПО КОЛЕДА

Обичам големите елхи и знаех, че искам такава, но да открием желаната от нас елха се оказа доста трудна задача. Откриването на красиви лампички също не беше лесна задача, но все пак купихме коледна украса, с която домът ни е по-уютен от всякога. По-долу ще откриете и кои са моите 5 начина за повече уют по Коледа, с които гарантирано и вие ще внесете повече уют и празнично настроение в дома си.5 НАЧИНА ЗА ПОВЕЧЕ УЮТ ПО КОЛЕДА

 

КОЛЕДНИ ЛАМПИЧКИ


Коледните лампички у дома са декорацията, която ще внесе много уют и топлина независимо от помещението. Ако не искате да променяте дома си с грандиозна украса, то може да добавите коледни лампички на прозорците и/или терасата. Моят съвет е да заложите на по-топла жълта светлина. Изберете лампички, които да обхваната размерите на прозореца, вкъщи заложихме на падаща завеса, но имате свободата с повече въображение да украсите дома си, както ви харесва. Внимавайте с инсталирането на коледните лампички, защото последните няколко години на пазара се предлагат доста некачествени лампички, с които неволно може да предизвикате пожар. Ако не сте сигурни дали са безопасни, моят съвет е да се обърнете към производителя.


КОЛЕДНО ДЪРВО


Коледа без коледно дърво не е Коледа! Както вече ви споменах, аз имам доста високи изисквания за коледното дърво. Признавам си, изборът беше труден. Но моят съвет при избора на коледно дърво и декорацията за него, е те да бъдат съобразени с помещението, в което ще бъдат поставени, както и с досегашните мебели и декорации. Големината на коледното дърво внася уют, но не бива да прекалявате ако помещението не го позволява. Задължително добавете коледните лампички, отново в топла жълта светлина. Декорацията на коледното дърво е според вашия вкус, аз обичам по-семплите визии, затова залагам на 2-3 основни цвята за коледните фигурки.


ИСТИНСКИ ПЛАМЪК


Добавете уют с топлината на истинския пламък, с помощта на ароматни свещи и свещници на трапезата. А прекрасно би било ако имате камина. Винаги, имайте едно на ум и бъдете много внимателни, когато използвате за декорация свещи. Помислете къде е най-безопасно да бъдат поставени, за да не предизвикате неволно пожар. У дома свещите горят само, когато имам възможност да съм около тях, заради котката.


КОЛЕДЕН ВЕНЕЦ


Коледният венец за мен е също толкова важен, колкото и елхата. За съжаление очакванията ми за него са дори по-високи от тези за елхата. В моята представа за коледна украса, задължително присъства коледен венец, който да бъде закачен на входната врата. Изборът на хубави венци по магазините отново не беше дота трудна задача. Харесвам изчистените визии, с гъсти и естествено зелени нюанси на клонките, по възможност с лампички. Венец, който би стоял прекрасно и вътре в дома.


ПРАЗНИЧЕН ДЕКОР


Домът е много по-уютен, когато променим малко ежедневния декор, с който сме свикнали. За целта добавям ново празнично, меко и пухкаво одеяло, красиви коледни възглавнички, които да сложа на дивана или в спалнята. Добавям коледно усещане дори в кухнята като сменя кухненските кърпи с коледни. Все пак се придържам към една естетика, защото не обичам прекалено шарената коледна декорация. Тази година купих и празнична изтривалка за входната врата, с която се усеща коледното настроение още от вратата. 

Ако сте пропуснали какво има днес в коледните календари, които отварям

тази година, може да видите в Stories в Instagram профила ми.


Очаквайте утре точно в 9AM ден 12 от Blogmas! 🎄🎁

До утре!


Maria Varbanova Blog


Последни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page