top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: 6 НАЧИНА ЗА ПОВЕЧЕ ПРАЗНИЧНО НАСТРОЕНИЕ

Добре дошли в ден 6 от Blogmas '23!

Днес ще ви споделя 6 начина за повече празнично настроение, или как аз повдигам коледния си дух. Обещавам ви, че са лесни за изпълнение, а след тях коледната еуфория ще ви завладее. За мен е ясно, че коледния дух е пристигнал малко по-рано, защото подготовката за Blogmas, знаете изисква своето време. Не е тайна и че украсих вкъщи още в началото на ноември.


6 начина за повече празнично настроение


ПРАЗНИЧНА УКРАСА


Понякога не обръщаме особено внимание на украсата, дори през годините започваме да я неглижираме и пренебрегваме. Изваждаме прашните кутии от килера или гаража, защото ако не украсим дома си, сякаш не зачитаме празник. Познавам много хора, за които това украсяване е досадно и маловажно. Истината на коледния дух и магия се крие във всяка една част от празника, каквато е и коледната украса. Ако сте от хората, които намират украсяването за досадно, то моят съвет е да си купите поне една нова коледна украса. Било то нова фигурка за елхата или нещо по-мащабно. Една малка промяна в украсата, може бързо да повдигне коледния ви дух.


КОЛЕДНИ ФИЛМИ


Коледният дух и празничното ви настроение може би са се скрили в някой коледен филм. Моят съвет е да откриеш къде се е скрил, като изгледаш няколко по-празнични филма. Моите фаворити са "Home Alone", "The Grinch" и други, които може да погледнеш по-подробно тук. *Публикацията с коледни филми е от минала година.


ПРАЗНИЧНА ХРАНА


Домашно приготвена празнична храна преди празниците, ммм любимо ми е. Почти всяка година приготвям пай или сладки за празниците. Но винаги имам извинение, че трябва предварително да изпробвам рецептата, за да няма гафове по празниците. И така коледният аромат започва да се усеща още преди Коледа.


КОЛЕДЕН БАЗАР


Коледните базари отварят врати още през ноември или началото на декември. Няма друго по-подходящо място от това, където да се потопите сред коледните павилиончета, с чаша ароматно греяно вино, чуроси и коледна музика. На повечето коледни базари има и организирана програма, с която може да се забавлявате цялото семейство.


КОЛЕДЕН ШОПИНГ + ОПАКОВАНЕ НА ПОДАРЪЦИ


Шопингът по празниците може да бъде доста натоварен и изнервящ, затова моят съвет е да купите коледните подаръци, колкото можете по-рано. През седмицата пазарувам късно след работа, за да избегна тълпите от хора, които пазаруват по път за вкъщи, а през уикенда пазаруването е на живот и смърт. През декември няма час, в който спокойно да пазарувате през уикенда, затова моят съвет е да се въоръжите с търпение и разбиране. Записвайте си какви подаръци взимате и за кого, за да протече пазаруването по-гладко и бързо. Съветвам ви също да опаковате подариците, колкото можете по-рано, за да си спестите повторни ходения по магазините.
 

Ако сте пропуснали какво има днес в коледните календари, които отварям

тази година, може да видите в Stories в моя Instagram профил.


Очаквайте утре точно в 9AM ден 7 от Blogmas! 🎄🎁

До утре!


Maria Varbanova Blog


Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page