top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

BLOGMAS: Каузите, които да подкрепим

Добре дошли в ден 11 от Blogmas!

И тази година съм селектирала каузи, които да подкрепим тази година. #Givemas2022 Изминалата 2022г. беше изключително предизвикателна година в психическо отношение, да не говорим за финансово. Разбирам, че не всеки има възможност да подкрепи кауза. Последиците от всичко случило се през 2020 и 2021 година ни изправиха пред затруднения от всякакъв аспект, някои от нас са имали късмета да останат на работа, други не. Ако имате възможността, то може да разгледате някои каузи, които може да подкрепите дори с малка подкрепа.🙏🏻❤️ 

Фондация „Нашите недоносени деца“

 

Стани доброволец


Големите начинания са свързани и с големи усилия. Ежедневно се сблъскваме с проблема – много идеи, малко ресурс. А най-ценният ресурс е човешкият. Ако вие сте лично свързан с проблемите на прежедверемнното раждане, ако ти, твой близък или приятел сте се сблъсквали с това, ако ти самият си бил недоносено дете или ако просто по някаква твоя лична причина си обвързан с каузата, то фондацията ни приканва да се присъединим към тях като доброволци! 

Фондация „Дивите животни“

 

Стани доброволец


Да си доброволец на Дивите Животни е динамично, интересно, разнообразно и безкрайно удовлетворяващо и всички усилия, които влага един доброволец той дарява за доброто на животните.

Дейността им се крепи основно на доброволческия труд на усърдни хора, които с желание и ентусиазъм подпомагат борбата за спасяването на диви животни. Постоянно търсят доброволци с всякакви умения, които да станат част от малката им общност и заедно с тях да борят човешките и природни неволи на дивите ни пациенти. 

„Animal Rescue Sofia“

 

Осиновяването е безплатно, а получаваш верен и любящ приятел.

Animal Rescue Sofia е българска организация, работеща за решаването на проблема с бездомните кучета и котки. С помощта на хиляди хора са създали приют Фермата, където 200 кучета получават медицинска помощ и грижа 365 дни в годината. Винаги са отворени за посетители и осиновители. Животинките си отиват у дома обезпаразитени, ваксинирани, с микрочип и ЕС паспорт. Всички техни животни се дават кастрирани, освен ако състоянието/възрастта им не го позволява.


Animal Rescue Sofia се издържа изцяло и само от дарения, няма бюджет от общината, държавата или от организации в чужбина. 

Зоологическа градина - София

 

Зоологическа градина - София е най-старата и най-голямата на Балканския полуостров.


През 1982 година Зоологическата градина е преместена от малкото си място в центъра на столицата на днешната си, покривайки площ от повече от 360 декара. Екипът на Зоопарка непрекъснато прави подобрения и се старае да осигури на животните добрия условия на живот, по-добри условия за посетителите. Всичко това е свързано с много ресурси, част от които са осигурени от дарители и доброволци на ФПББ. Средствата се набират за подобряване на условията на животните в Зоопарка – съоръжения за тях, подобряване на жилищните им условия, засаждане на растителност и други. 

Заедно за Една от 8!

 

Фондацията на Нана Гладуиш - "Една от 8" е неправителствена организация в подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата и техните близки, чиято дейност изцяло се финансира от индивидуални и корпоративни дарители. Те осигуряват нужната подкрепа и вдъхват надежда на хората, докоснати от рака на гърдата.


Единствен по рода си за България, Клубът на Една от 8 е, мястото, където посрещат всички нуждаещи се от подкрепа жени с диагноза рак на гърдата и техните близки. 

Подкрепа за жени с репродуктивни проблеми

 

Информационна кампания в подкрепа на жените с репродуктивни проблеми има за цел информиране и превенция на жените за установяване на яйчниковия резерв в по-ранна възраст, което дава информация за репродуктивното им здраве.


В днешния забързан и сложен живот, на фона на задълбочаващата се демографска криза, младите български жени все по-често отлагат раждането на първо дете за все по-късна възраст, докато годните им яйцеклетки – основата на здравото бъдещо поколение – неумолимо се изчерпват без външни симптоми, и по-важното – без те да подозират за темпото, с което се случва това.

Вече съществуват изследвания, с чиято помощ може да се направи извод за състоянието на яйчниковият резерв. За съжаление, те не се включват в рутинната АГ профилактика.

Обикновено такива изследвания се назначават едва в кабинета на репродуктивния специалист.

Така мнозинството жени, които иначе редовно следят женското си здраве, не разбират, ако при тях е налице отклонение в яйчниковия резерв, още повече, че изчерпването му протича тихо, без всякакви симптоми.

Информационната инициатива цели да насърчи жени на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус. 

Заедно за първия коткодом в Балчик!

 

Те са малък екип от доброволци, които обожават животните и отделят цялото си свободно време, да се грижат за бездомничетата в Балчик. Често откликват на сигнали за бедстващи котки из цялата страна.


Подслоняват животните в домашни условия, но бройката им става все по-непосилна, особено поради факта, че Балчик стана убежище и на много украински бежанци, които имат нужда от тяхната помощ за домашните им любимци.


Община Балчик подпомогна дейността им и им е предоставила малка сграда, но оттук с техни средства, те трябва да превърнат голите тухлени стени в уютен подслон за пухкави бездомничета. 

Различният спасителен център

 

Спасителният център на фондация „Еври Дог Метърс“ е дом на над 100 кучета, голяма част от тях със здравословни проблеми, изискващи медицински лечения или операции. Те се целят да намалят страданието сред бездомните кучета чрез спасителни акции, намиране на дом на кучета, кастрационни кампании. Всяко едно куче, постъпващо при тях се ваксинира, обезпаразитява, кастрира, социализира, извежда на ежеседмични разходки и му се дава втори шанс за щастлив живот. Тяхната цел е да дадат всичко от себе си, за да се намалят бездомни кучета по улиците.


Тяхната мисия е да осигурят възможно най-добрият живот за животните в открити, свободни пространства и да намалят страданието на бездомните животни в България! 

Респект към животните

 

Сдружението "Респекти към животните" открих случайно преди няколко месеца във Фейсбук с публикация за ароматизатори с кауза! Купувайки ароматизаторче им помагаме те да се грижат за бездомните животни, които отглеждат. 100% от събраните средства покриват разходите за обезпаразитяване, храна и всичко необходимо за здравето на животните. С молба към всеки, който има възможност да помогне, то може да закупите ароматизаторче, цената му е 2,50лв. В тяхната страницата има 34 хил. души, ако само 5% от тях закупят по 1 брой, то ще може да купят обезпаразитяващи средства, пучове и хубави гранули за животните. Може да закупите ароматизарче като им пишете на лично съобщение! Аз ги подкрепям и помагам, с каквото мога, ако имате възможност ги подкрепете и вие.
 

Доброто е искрицата божественост, заложена у всеки един човек. Може да имате всичко, което искате, ако само помогнете на другите да получат, това от което имат нужда.


Благодаря на всеки от сърце, който е отделил от времето и средствата си, за да ги подкрепите! ❤


Очаквайте утре в 10AM ден 12 от Blogmas!⭐🎄Последни публикации

Виж всички

コメント


bottom of page