top of page
 • Снимка на автораMaria Varbanova

3 ПРОДУКТА ЗА ГРИЖА ЗА КОЖАТА, КОИТО ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА ИЗПОЛЗВАТЕ ПРЕДИ 30

Развълнувана съм да си партнирам с Biotrade отново този месец, за да споделя няколко промени, които направих в моята вечерна рутина в грижата за кожата и борбата с фините линии и бръчки. Постепенно започнах да добавям в рутината си продукти с ретинол. Започнах да използвам първите Biotrade анти-ейдж продукти с ретинол, за които ще ви разкажа подробно по-долу. Тук искам само да вметна, че ме правите истински щастлива, когато ми пишете лични съобщения в Instagram, че сте ми се доверили и сте си взели техни продукти. Благодаря ви за доверието и подкрепата!

Maria Varbanova Blog - Biotrade Retinol Serum


 

ПРОДУКТИ С РЕТИНОЛГрижата за кожата за мен е изключително важна, затова не правя компромиси. Ето кои 3 продукта за грижа за кожата препоръчвам да добавите към рутината си преди 30.


Силата на ретинола


Няколко от основните ползи от използването на ретинол в грижата за кожата:

 • Намалява фините линии и бръчки: Ретинолът е известен със способността си да стимулира производството на колаген, протеин, който помага за поддържането на еластичност на кожата. В резултат на това намалява появата на бръчки и фини линии, което прави кожата ви да изглежда по-гладка и по-млада.

 • Подобрява текстура на кожата: Редовната употреба на ретинол може да доведе до по-равномерна текстура на кожата. Минимизиране на груби петна, белези от акне и други повърхностни несъвършенства, като придава на кожата ви по-гладък и по-равномерен вид.

 • Избледнява хиперпигментацията: Ретинолът може да бъде ефективен за намаляване на появата на тъмни петна, старчески петна и хиперпигментация.

 • Лекува акне: Ретинолът често се използва за лечение на акне, защото помага за отпушване на порите, намаляване на възпалението и регулиране на производството на себум. Това може да доведе до по-малко белези и по-чиста кожа с течение на времето.

 • Обновява кожата: Ретинолът насърчава обмяната на клетките на кожата, което означава, че помага на кожата ви да изхвърли старите, увредени клетки и да ги замени с нови. С този процес сте една крачка по-близо до по-свежата и по-сияйна кожа.

 • Предотвратява и третира признаците на стареене: В допълнение към намаляването на появата на съществуващи признаци на стареене, ретинолът може също да помогне за предотвратяване на бъдещи признаци на стареене, когато се използва последователно във времето.

 • Подобрява хидратацията на кожата: Докато ретинолът може първоначално да причини сухота и пилинг, той също може да подобри цялостната хидратация на кожата, когато се използва правилно. Много продукти с ретинол са формулирани с хидратиращи съставки, за да противодействат на сухотата.

 • Край на разширените пори: Ретинолът може да помогне за затягане и намаляване на размера на разширените пори, което е от полза за тези, които имат притеснения относно размера на порите.

 • Засилено производство на колаген: Колагенът е от съществено значение за поддържане на еластичността на кожата. Ретинолът стимулира производството на колаген, което може да доведе до по-стегната, по-млада кожа.

 • Ретинолът може да помогне за възстановяването на увредената от слънцето кожа, като насърчава отделянето на увредени повърхностни клетки и насърчава производството на по-здрави кожни клетки.


Maria Varbanova Blog - Biotrade Retinol Serum

Важно е да се отбележи, че докато ретинолът предложи значителни ползи на вашата кожата, той може да предизвика дразнене, особено когато за първи път започнете да го използвате. Важно е постепенно да въвеждате ретинол в рутинната грижа за кожата и да го използвате според указанията на дерматолога или инструкциите на продукта. Освен това е от решаващо значение да използвате слънцезащитни продукти ежедневно, когато използвате ретинол, тъй като кожата може да стане по-чувствителна към слънцето. Ако имате специфични кожни проблеми или състояния, консултирайте се с дерматолог, за да определите най-подходящия продукт и режим на ретинол за вашите нужди.

Серум против бръчки с ретинол


За първи път Biotrade лансират анти-ейдж продукти с ретинол, а именно двата им нови серума против бръчки с концентрация на ретинол 0,2% и 0,5%. Серумът съдържа ново четвърто поколение ретиноид - Hydroxypinacolone Retinoate (HPR), който е по-нежен към кожата и ефективно намалява фините линии и бръчки, и стимулира синтеза на колаген и еластин. Усъвършенствана и доказано ефективна форма на витамин А, която се синтезира от ретиноева киселина и малка молекула pinacol.Знаете ли, че какъвто и ретиноид да използвате, той трябва да се преобразува в ретинолова киселина, за да може да се усвои от кожата. При нанасянето на продукт със съдържание на Retinaldehyd следва да настъпи 1 метаболитно преобразувание до преобразуването му в ретиноева киселина. Колкото по-малко са стъпките на трансформация, толкова по-бързо и ефективно действа използваният продукт. За сравнение при продукти със съдържание на Retinyl palmitate, следват 4 метаболитни преобразувания, а при продукти с Retinol - 2 метаболитни преобразувания до преобразуването им в ретиноева киселина.


HPR е естер на изцяло транс директна ретиноева киселина и съответно не е необходимо преобразуване, а съставката активира своето действие веднага.


Maria Varbanova Blog - Biotrade Retinol Serum

Съставки, с които може да се комбинират ретиноидите


Изключително важно е да знаете, с които съставки може и съответно с кои не можете да комбинирате ретиноидите. Преди да започнете да използвате серум или крем със съдържание на ретиноиди, прегледайте продуктите, които досега сте използвали в грижата си за кожата, наблегнете на техния състав. Отделете продуктите, които можете да използвате заедно с ретиноиди, и тези които не можете да комбинирате.


Maria Varbanova Blog - Biotrade Retinol Serum

КОМБИНИРАЙ С:


 • Хиалуронова киселина

 • Ниацинамид

 • Пептиди

 • Серамиди


НЕ МОЖЕ ДА КОМБИНИРАШ С:


 • Витамин C

 • AHA и BHA

 • Други киселини

 • Повече от един ретиноид по едно и също време
Серумът с ретинол 0,2% от Biotrade е подходящ при въвеждане на ретинол за първи път в рутината ви за грижа за кожата. За разлика от другите продукти, той е подходящ и при по-чувствитена кожа. Моят опит с ретинола, започна именно с този серум. Нанасям вечер на чиста и суха кожа, като избягвам зоната около очите. Използвах го 2 до 3 пъти седмично в продължение на 2 седмици. Ако кожата ви е по-чувствителна може да продължите да нанасяте от серума още една седмица. След този двуседмичен курс, започнах да използвам серума всяка вечер.Серумът с ретинол 05% е подходящ за вас ако вече имате опит с ретиноидите и вашата кожа има добра толерантност към продуктите с по-ниска концентрация на ретиноиди. След приключване на една опаковка с концентрация 0,2% може да преминете на 0,5%.Ретинолът се разпада под влиянието на UV лъчите и става неефективен. Поради тази причина употребата му трябва да бъде вечер.

Изключително важно е отново да отбележа, че е задължителна употребата на SPF 50+ през деня по време на терапията и няколко седмици след приключването ѝ.


Maria Varbanova Blog - Biotrade Retinol Serum
Нощният крем с ретинол освен че спомага за намаляването на фините линии и бръчки, изравнява тена, той увеличава еластичността на кожата като я хидратира интензивно в дълбочина. Неговото двойно десйтвие се дължи на комбинацията между ново поколение ретиноид - HPR и Retinyl palmitate, която действа ефективно върху признаците на стареене. От една страна бързо и директно въздейства, а от друга складира запаси от ретинол в кожата.


Откриваме и Про-Витамин B5 в състава му, който интензивно хидратира в дълбочина кожата и подобрява нейната еластичността. Грижи се с намаляването на хиперпигментацията на кожата и признаците на стареене.Нощният крем с ретинол е последната ми стъпка от вечерната рутина в грижата за кожата. Нанасям на чиста и подсушена кожа вечер до пълно попиване. Препоръчвам да го използвате три пъти седмично. Не забравяйте на сутринта слънцезащитен продукт с SPF 50+ ! Ще ми благодарите след няколко седмици, когато и вашата кожа започне да сияе сутрин.


ВАЖНО: НЕ бива да използвате едновременно в една и съща вечерна рутина серум с ретинол и нощна маска с ретинол, а следва да ги редувате.

Maria Varbanova Blog - Biotrade Retinol Serum

Новите продукти на Biotrade с ретинол са налични, може да ги разгледате


Maria Varbanova Blog - Biotrade Retinol Serum

Заключителни мисли


Ретинолът е доказано най-добрата и ефективна съставка в козметиката, която дава реални и видими резултати в анти-ейдж грижата и борбата с фини линии и бръчки. . Стимулира производството на колаген и едновременно с това забавя неговото разграждане. Единствено съжалявам, че не започнах употребата на продуктите по-рано. Благодарение на продуктите на Biotrade, вече не се страхувам да използвам ретинол. Моята вечерна рутина се промени към по-добро, а на сутринта кожата ми е сияйна и красива. Дори изградих навик да нанасям слънцезащита всеки ден, защото признавам си понякога забравям.


Инвестирайте в кожата си тази година.


Biotrade Review - Maria Varbanova

*Авторски материал в партньорство с Biotrade.

Всички мнения са мои.

Последни публикации

Виж всички

LAST MONTH HIGHLIGHTS #2

Comments


bottom of page