top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

LAST MONTH HIGHLIGHTS #2


Акценти през изминалия месец - Мария Върбанова Блог

АКЦЕНТИ ПРЕЗ ИЗМИНАЛИЯ МЕСЕЦ


През месец август активностите и пътуванията бяха по-ограничени, въпреки това ангажиментите не спряха. Равносметката за август е, че трябва да бъда по-пестелива през септември и да не се поддавам на излишно пазаруване.💸 Гледах три нови филма, разбери кои са по-долу.


Възползвах се от сезонното намаление в H&M, купих си нова чанта, която ми е супер удобна в ежедневието. Малко покупки от IKEA и новооткритият магазин в The Mall TEDi. Накратко ще ви разкажа за придобивките. Вкъщи имам доста чаши за кафе, но отдавна си търся хубави прозрачни чаши, ето че открих такива в IKEA. Трябваше ми и подложка за кухненските шкафове, рокли за премахване на мъхчета от дрехите и още няколко дреболийки. Най-накрая се отбих през магазин TEDi, за да разгледам на спокойствие. Първият път бяхме на откриването и беше голяма лудница. Харесах си няколко неща, но в крайна сметка взех една супер сладка коледна елхичка. Да сигурно звучи странно и налудничаво, но купих коледна украса през АВГУСТ. (Признавам си, че това е рекорд и за мен, до сега не съм взимала нещо коледно от толкова рано.) В TEDi открих супер изгодно прозрачни чаши за еспресо, продават ги в опаковка по 3 броя.


Една доста спонтанна покупка са новите ми есенни обувки, една вечер докато правех опити да заспя, разглеждах няколко любими сайта (звучи ли ви познато🤭😂) и си харесах два чифта обувки на изгодна цена. Колебаех се за едните, в крайна сметка поръчах само един чифт. И нещо забавно покрай покупките ми този месец:


"Ще сложа новите обувки и пратки в килера, докато сглобим шкафа в коридора. Нали няма да ти пречат?!" Той: "Май е време да спреш да си купуваш нови чанти и обувки, щом вече ги държиш в килера."😂

Шегата настрана, но през август някои ремонтни дейности останаха на по-заден план, но предстоят съвсем скоро.


Линкове към придобивките тях ще откриете по-долу.


 

МЕСЕЦ ПРЕД ГОЛЕМИЯ ЕКРАН


Месец посветен на киното - Този месец гледахме три нови филма по кината: Опенхаймер, Гран Турисмо и Мега Звяр 2.


Акценти през изминалия месец - Мария Върбанова Блог

В Instagram бях пуснала анкета с предположения за филма, който щяхме да гледаме. Предполагах, че гласовете ви ще са главно за Барби и Опенхаймер. Първо гледахме Опенхаймер на IMAX - филмът е страхотен, заслужава си да се гледа. Много малко от вас познаха, че в онази вечер гледахме Гран Турисмо. Споделяла съм във времето, че се интересувам от коли, автомобилни състезания и т.н. Интересно ми е, а моята половинка допълнително разпалва страстта ми към тях, като гледаме F1 или играем на XBOX. Филмът ме грабна още на трейлъра, инициативата да го гледаме беше моя. Разказва истинската история на Jann Mardenborough - биографичен, екшън, приключенски, драма.


 

Опенхаймер


Историята на американския учен Дж. Робърт Опенхаймер и неговата роля в разработването на атомната бомба.


Филмът разказва за кариерата на американския теоретичен физик J. Robert Oppenheimer. Историята се фокусира предимно върху проучванията на Опенхаймер, неговото ръководство на проекта Манхатън по време на Втората световна война, както и изслушването му за сигурност през 1954 г. В главната рокля е актьорът Килиан Мърфи.


 

Гран Турисмо


Базиран на невероятната, вдъхновяваща истинска история за отбор от аутсайдери – борещ се геймър от работническата класа, бивш пилот на състезателна кола и идеалистичен изпълнителен директор на автомобилни спортове – които рискуват всичко, за да поемат най-елитния спорт в света.


Играч печели поредица от състезания по видеоигри, спонсорирани от Nissan, чрез своите игрови умения и се превръща в реален професионален шофьор на състезателна кола.


 

Мега Звяр 2


Продължение на The Meg (2018), Джонас Тейлър ръководи изследователски екип на проучвателно гмуркане в най-дълбоките дълбини на океана. Пътуването им се превръща в хаос, когато злонамерена минна операция заплашва мисията им и ги принуждава да се впуснат в битка с високи залози за оцеляване. Изправени срещу колосални, праисторически акули и безмилостни грабители на околната среда, те трябва да надбягат, надхитрят и надхитрит своите безмилостни хищници.


Останах леко разочарована от Мега Звяр 2. В първа част на Мега Звяр ме впечатли изследователската част и разучаването на подводния свят, докато при втора част сюжетът наблягаше на екшън сцените. Част от сцените във филма бяха лоши за 3D изживяване.
А една от основните причини да не съм толкова активна в Instagram е, че прекарвам вечерите след работа в организиране на месец септември, работни ангажименти, редактиране и едно предстоящо пътуване, за което няма да издавам повече.


П.С. Ако са ви интересни подобен тип блог публикации, ще се старая по-често да качвам акценти през изминалия месец.

Акценти през изминалия месец - Мария Върбанова Блог

Чаша за еспресо (подобна)

Коледна елхичка (подобна & подобна)


Maria Varbanova Blog

Последни публикации

Виж всички

LAST MONTH HIGHLIGHTS #1

LENOR FRESH AIR

Comments


bottom of page