top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

ЗАСЛУЖАВА ЛИ СИ ДА СПИМ НА КОПРИНЕНА КАЛЪФКА ЗА ВЪЗГЛАВНИЦА?


Копринените калъфки за възглавници имат доста предимства пред памучните такива, днес ще ви споделя основните ползи, с които ме спечелиха. Ако все още не знаете, дали си заслужават, то се надявам тази публикация да ви помогне с избора.


Спането върху копринена калъфка, създава усещането за лукс и комфорт, но далеч не са това ползите, с които ме спечелиха. Копринените калъфки за възглавници задържат възглавницата хладка и суха през цялата нощ, също така помага за намаляването на появата на фини линии и бръчки. Едно от основните предимства на копринените калъфки за мен е, че са по-малко склонни към събиране на прахови акари и бактерии.


Копринените калъфки за възглавници, полезни ли са за косата ви?


Да, копринените калъфки за възглавници са от полза за косата ви и професионалните фризьори ги смятат за по-добър избор в сравнение с традиционния памук или лен.

Тъй като коприната не е толкова пореста като памука или лена, тя помага на косата ви да задържа влага, докато спите. Други тъкани са склонни да абсорбират естествените масла на косата ви. Естествената хидратация на коса е важна, за да имате здрава и блестяща коса.


Спането на копринена калъфка предотвратява накъсването на косата. Гладката повърхност на копринената калъфка за възглавница намалява триенето, докато спите. Дори ако се въртите през цялата нощ, тя ще предпази косата ви от заплитане, дори ако сте с къдрава коса. Копринената калъфка за възглавница е от полза за всички типове коса.




Копринените калъфки за възглавници, полезни ли са за вашата кожа?


Както вече по-горе споменах, копринената калъфка за възглавница намалява появата на фини линии и бръчки. Гладката повърхност на коприната намалява триенето, което означава, че има по-малко разтягане на кожата на лицето ви, докато спите. Проучванията показват, че с течение на времето използването на копринена калъфка за възглавница може да помогне видимо като намали дълбочината на бръчките и същевременно подобри цялостния вид на кожата.


Копринената калъфка спомага за хидратацията на кожата, за разлика от памучните, естествената влага на кожата се запазва, поддържайки я хидратирана, плътна и гладка. Което я прави чудесен избор за хора със суха до нормална кожа или идеална възможност за всеки през сухите зимни месеци. Разбира се, тук е важно да спомена, че не трябва да забравяме за ежедневната рутина в грижата за кожата с козметични продукти.


Коприната е известна със своята превъзходна гладкост и проучванията показват, че тя е особено полезна за хора с чувствителна или раздразнена кожа. Също така може да бъде от полза и за хора, които имат акне или са склонни към възпаления по-кожата.

Все пак калъфката за възглавница не е чудотворна и е важно да се грижите за кожата и косата си редовно.


*Публикацията не е спонсориана.


копринена калъфка за възглавница



0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page