top of page
  • Снимка на автораMaria Varbanova

LAST MONTH HIGHLIGHTS #3

last month highlights

Напоследък не съм много активна тук и в социалните мрежи като цяло, за което смятам, че ви дължа обяснение. Истината е, че съм в творческа и социална "черна дупка". В момента съм в доста труден период от живота ми и трудно намирам мотивация да пиша и да създавам съдържание. Безспорно блогът е моето бягство от реалността, откъсване от проблемите и изразяване на мислите ми. Липсва ми да пиша или просто все повече имам нужда да "бягам от реалността", затова реших, че с baby steps ще вървя по пътя към завръщането ми тук и Instagram. Днес публикацията е малко по-непринудена, селектирах по-интересните моменти от изминалия месец (от поредицата Last month highlights) и какво правя напоследък.



LAST MONTH HIGHLIGHTS


Март месец е сред любимите ми месеци, защото природата навън се събужда, пролетта настъпва с цвят и свежест. Няма да забравя утрото, в което се оправях за работа, по обичайния ред, но имаше нещо различно и красиво в него, нещо ново. Отне ми известно време докато се разсъня напълно и осъзная, че чувам първите птички за сезона. Казах си "Пролетта е тук". Моментът беше много магичен, защото до сега не ми се беше случвало, да правя толкова драстична разлика при смяната на сезоните.


Започнах да изпитвам нужда да се разхождам сред природата, да съм навън и да усещам слънцето. Знаете, че любимият ми месец е есента, но откривам нещо красиво във всеки сезон. Пролетта също е преходен сезон и изпитвам известен афинитет. Колкото и да не исках, официално прибрах зимните палта, боти и пуловери, а по-долу ще видите и последната ми снимка с палто за този сезон.


Пролетта настъпи и на нашата тераса. Миналата година не успяхме да я обновим изцяло, но тази година го направихме. Купихме подова настилка от IKEA, сигурно я знаете, доста е популярна и почти никога не е налична през топлите месеци от годината. За щастие успяхме да я намерим налична и да купим. Наредихме я доста лесно, но имайте предвид, че може да се наложи да я изрязвате допълнително при врати, колони и т.н.




НОВА КОЗМЕТИКА


Имам и някои нови попълнения в козметиката. Последно време залагам на абонаметните кутии от Kibrit и Pick N Dazzle, с които изгодно се сдобивам с качествена и хубава козметика. Продуктите от кутията на Kibrit в колаборация с RUMI Cosmetics са сред най-често използваните напоследък от мен (и не само, моят любим ми се похвали един ден, че много харесвал пяната и ме разпита от къде е и каква е...призна си, че често я ползва). Абонаментът ми с Pick N Dazzle е все още активен и очаквам следващта си кутия съвсем скоро. Продуктите на COCOSOLIS и Avant са сред любимите ми в техните кутии.




ВКЪЩИ


У дома замисира на козунаци още през март. Исках да пробвам фурната, по-конкретно да направя предварително козунак в нея, за да няма кафове по Великден. Станаха два големи и много вкусни козунака, с които си нарушихме хранителните режими, но се постарахме да изгорим калориите с движение и тренировки. Ако ви е интересно, ще ви споделя рецептата за козунак (преди Великден).




ВРЪЗКА С ПРИРОДАТА


Както по-горе ви споделих, напоследък имам нужда да съм сред природата и да не мисля за работа, ангажименти и т.н., имам нужда да се отърся от всички се насъбрал стрес. Към обновяването на терасата ни, добавихме и няколко саксии с цветя. Взехме лавандула с идеята да намалим присъствието на комари на терасата, защото имам лоши преживявания с тях. Избрахме и тези красиви маргаритки, които пресадихме в това сандъче от IKEA, което много ми харесва. Добавихме и две соларни лампи при маргаритките, за повече романтика вечер.



Публикацията не е спонсорирана.



last month highlights




0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page